Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.
- Sir Winston Churchill

Saturday, January 25, 2014

From the kitchen...

Last Saturday there were only three of us at home (happening more and more often), it was a busy day on top of it, so our lunch was a quick (but delicious) homemade pizza. Whole wheat dough, tomato sauce canned during the summer, pepperoni, turkey, black olives and three different cheeses. Yummy!
Letzen Samstag waren wir nur zu dritt zuhause (passiert mittlerweile immer oefter), wir hatten viel zu tun, und so gab es zum Mittagessen eine selbstgemachte Pizza. Geht schnell und schmeckt lecker. Teig mit Vollkornmehl gemacht, Tomatensosse die von den eigenen Tomaten im Sommer war, Truthahnbrust, scharfe Salami, schwarze Oliven und drei verschiedene Sorten Kaese. Lecker!
We decided to make hot wings our self for Superbowl Sunday instead of using the ready made kind. To make sure they were good and we liked the flavor, we decided to do a test run this weekend. We bought chicken wings, cut them up and reserved the good parts for the wings. At first I was going to throw the wing tips away, but then I had a "waste not, want not" moment and decided to make chicken stock with them. They've been simmering away in the crockpot with veggies all day and the whole house smells sooo good!
Wir haben beschlossen das wir fuer Superbowl Sunday selbst hot wings machen wollen anstatt die fertigen zu kaufen. Um auf # sicher zu gehen, dass sie uns auch schmecken, haben wir sie vorsichtshalber schon mal dieses Wochenende ausprobiert. Wir haben Huehnerfluegel gekauft und die "guten" Teile davon fuer die hot wings aufgehoben. Eigentlich wollte ich den Rest wegwerfen, hatte dann aber einen sparsamem Moment und beschloss Huehnerbruehe zu kochen. Sie haben den ganzen Tag mit viel Gemuese im crockpot vor sich hingekocht und das ganze Haus riecht sooo gut!
Here are the wings, Greg's are on the right and mine on the left. My recipe is from the blog "south your mouth" and Greg found his online somewhere, sorry, not sure where. Both were delicious, mine a bit sweeter since it had brown sugar in the sauce and Greg's had more of a kick. Hannah and Greg preferred Greg's wings whereas Nadia and I liked them both. We've decided to make both versions again next weekend. ;-) 
Hier sind die hot wings, Greg's sind die rechts, meine die linken. Mein Rezept stammt von dem blog "south your mouth", Greg hat seines irgendwo im Internet gefunden. Sorry, wo weiss ich nicht. Beide Rezepte waren lecker, meine etwas suesslicher da brauner Zucker in der Sosse war, Greg's waren schaerfer da sie mehr gewuerzt waren. Hannah und Greg fanden Greg's wings besser, waehrend Nadia und ich uns nicht entscheiden konnten und beide lecker fanden. Naechstes Wochenende gibt's also nochmal zwei verschiedene Rezepte. ;-)
We've invited our neighbor over for lunch tomorrow, so I decided to make a dessert ahead of time. This is a buttermilk peach pie from the cookbook "come home to supper". The cookbook was a Christmas present and the author is originally from our area. 
Wir haben unsere Nachbarin morgen zum Mittagessen eingeladen und so habe ich heute schon den Nachtisch gebacken. Dies ist ein Buttermilch Pfirsich "pie" aus dem "come home to supper" Kochbuch. Das Kochbuch war ein Weihnachtsgeschenk und die Authorin stammt aus unserer Gegend.
What have you been cooking or baking lately?
Was habt ihr denn in letzter Zeit gekocht oder gebacken?

4 comments:

  1. We usually make our wings from scratch and like you, we make a hot and a sweet. This year though I think we will just make some hot ones. And now I know what I'm doing with my wing tips!!!! Wish I was coming over for lunch :)

    ReplyDelete
  2. It looks as if you have been having fun in your kitchen! Love your desire to make from scratch! Healthiest way to go ...ALWAYS! :)

    ReplyDelete
  3. Those wings look perfect….I could eat both; I promise.
    buttermilk PEACH pie?? I've never heard of such a thing, I bet it was good!!!!!

    ReplyDelete
  4. The wings look delicious! Good tip for the wing tips! Love the chickens on the pie :)

    ReplyDelete