Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.
- Sir Winston Churchill

Wednesday, February 22, 2012

Inside & outside

All my posts as of late seem to be pretty random and I'm sorry to say this one is no different. 
Lots of things going on, work, school and something else I'm not quite ready to talk about, but will do so soon. It's something I never thought I would do, just to give you a hint... Oh and it is a good thing. :-)
Anyway...
I baked this Pumpernickel bread on Monday (without the bread machine) and it is very dense and very tasty. I will definitely bake it again.
All meine "posts" sind in letzter Zeit ein bissl queer durch den Gemuesegarten, diese ist leider keine Ausnahme. Wir haben immer gut zu tun mit Arbeit, Schule und ich mit etwas, worueber ich erst demnaechst schreiben werde. Es ist nichts schlimmes (im Gegenteil) aber ich haette nie gedacht, dass ich so etwas machen wuerde.
Also...
Am Montag habe ich dieses Pumpernickel Brot gebacken (sogar ohne die Brotbackmaschine) und ich muss sagen, es schmeckt total lecker. Backe ich bestimmt mal wieder.
 Today I baked these Blueberry -cream cheese Muffins. They are for a birthday luncheon at work tomorrow, but Hannah had one and said they were "really, really good".
Heute habe ich diese Blaubeer - Frischkaese Muffins gebacken. Ich werde sie morgen mit auf die Arbeit nehmen fuer ein Geburtstagsessen, aber Hannah hatte heute schon eine und meinte sie waeren super lecker.
I've been sorting out again, too. First off I went through some of my clothes and then Nadia and I cleaned out her room and closet. The result - another 53 items are ready to be donated. That brings the total to 260 items!!
Ich habe am Montag auch wieder mal fleissig aussortiert. Zuerst habe ich in meinem Kleiderschrank gewuehlt und danach haben Nadia und ich ihr Zimmer und ihren Schrank ausgemistet. Das Resultat - 53 Teile die gehen koennen. Insgesamt sind es nun 260 Teile die aussortiert sind!!
In case you were wondering about the sewing project from last week, this is what I made: A little flag for the flower bed in front of the house. Now all I have to do is pretty much replant the beds since the small holly bushes seem to be dying. 
Falls ihr euch noch an mein kleines Naehprojekt erinnern koennt, dies ist daraus geworden: Eine kleine Fahne fuer die Blumenbeete vor dem Haus. Jetzt muss ich nur noch die kleinen Ilex Buesche rausreissen und die Beete neu bepflanzen...
We had a few really nice and sunny days and I went outside to clean up some of the veggie beds. When I went to weed Nadia's bed, I dug up these carrots. We tried to get a second crop last year, but they never germinated. Guess with the mild winter we had, these made it after all. Never had funky carrots like that before...
Wir hatten ein paar richtig schoene Tage und da bin ich natuerlich sofort raus in den Garten um ein wenig zu werkeln. Als ich in Nadia's Beet Unkraut gezupft habe, habe ich dabei diese Karotten entdeckt. Wir hatten letztes Jahr eine zweites Mal Karotten ausgesaet, aber leider sind sie nicht aufgegangen. Scheinbar war unser  Winter mild genug, dass diese doch noch gewachsen sind. So krumm geratene Karotten hatten wir noch nie...

Blueberry - Cream Cheese Muffins
Preheat oven to 400 and line muffin tin. (Makes 12 muffins)
Combine 200g flour, 50g corn starch, 2 tsp baking powder, 1/4 tsp salt. Add 200g blueberries, being careful not to break the berries. (You can use fresh or frozen, if using frozen, thaw and drain well.)
In a mixer, combine 1 egg, 90g softened butter, 100g sugar and 1 tsp vanilla extract. Then add 200g cream cheese and 5-6 tbs heavy cream. 
Now carefully mix in the flour mixture. Do not use the mixer for this! 
Fill mixture into muffin tin and bake for 20 - 25 minutes. Remove and let cool.
Now combine 125g powdered sugar and 2 - 3 tbs lemon juice. Drizzle over muffins and enjoy.

Blaubeer - Frischkaese Muffins
Den Ofen auf 200 vorheizen und die Muffinform mit Papierfoermchen auslegen.
200g Mehl, 50g Speisestaerke, 2 TL Backpulver und eine Prise Salz in einer Schuessel mischen. 200g Blaubeeren vorsichtig darunter heben. (Man kann frische oder gefrorene verwenden, die gefrorenen muessen jeoch gut abtropfen.)
Mit einem Mixer 1 Ei, 90g Butter, 100g Zucker und ein Paeckchen Vanillezucker verquirlen. Nun 200g Frischkaese und 2 - 3 Essl suesse Sahne unterruehren.
Die Mehlmischung unterheben und den Teig in die Foermchen fuellen. 20 - 25 Minuten backen, aus der Form nehmen, abkuehlen lassen. 
125g Puderzucker mit 2 - 3 Essl Zitronensaft glatt ruehren und ueber die Muffins geben.
Guten Appetit!

6 comments:

  1. Those carrots are certainly "twisted"!
    The muffins look marvelous--and I won't make them because they even SOUND delicious. The last thing I need is another treat I love-LOL!
    Have a great weekend, Anke!

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  2. I bet those carrot might still taste good:) thank you for sharing that yummy recipe! Your flag is adorable.Good job on your weeding out project of things to be donated. I am excited to hear of your new adventure. Suspense kills me! Please share soon! lol! big hugs xx

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  3. The carrots are crazy looking...and I like that!
    I'm not going to let my family know that you bake like you do...they might revolt against me! Love the flag too.

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  4. I love your random post here, the baked goods and flag are awesome! Can't wait to hear about your new endeavor, if it's a good thing for you then I'm so happy for you, we all need new and good things to happen in our lives!

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  5. It's okay being a little scattered at times. I find it more "real" anyway!
    Good job on the bread. Fred bought a breadmaker last month and has been making bread like a crazy person ever since. But, to me, it's just one more appliance I have to clean.
    m.

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  6. Love the random:) I've never seen crazy in a carrot before!

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