Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.
- Sir Winston Churchill

Saturday, May 14, 2011

Breakfast, lunch or dinner

I found the recipe for this "secretly delicious spinach pie" on a blog about two years ago. The blog went private shortly after, which makes me really glad I printed out the recipe. Trust me, this is so worth trying.
You will need:
5 - 8 eggs (I used 8)
2 tbs milk
3 garlic cloves, crushed (I used the garlic press)
1/4 tsp pepper
dash of salt
3 slices of crumbled, cooked bacon
1 large flour tortilla
1 1/2 cups shredded cheese (could use goat cheese)
3 cups fresh spinach (from Nadia's garden)
Start by laying the tortilla in a glass pie dish.
Das Rezept fuer diesen "secretly delicious spinach pie" habe ich schon vor zwei Jahren auf einem blog gefunden. Der blog hat kurz danach auf "Privat" umgestellt und ich bin echt froh, dass ich das Rezept noch vorher ausgedruckt habe. Es ist super lecker und super einfach.
Man benoetigt:
5 - 8 Eier (Ich habe 8 genommen)
2 Essl Milch
3 Knoblauchzehen, durch die Knoblauchpresse gedrueckt
1/4 Teel Pfeffer
Salz
3 Scheiben gekochten Bacon, in Stuecke geschnitten
1 grosse Mehl (nicht Maismehl) Tortilla
1 1/2 Tassen gehobelten Kaese (man kann auch Ziegenkaese nehmen)
3 Tassen frischen Spinat (aus Nadia's Garten)
Zuerst legt man die Tortilla in eine glaeserne "pie" Form.
Add 1/2 cup cheese, a layer of spinach and repeat until cheese and spinach are used up. I had three layers of cheese and two layers of spinach.
Darauf nun 1/2 Tasse Kaese geben, dann Spinat und wiederholen bis Kaese und Spinat aufgebraucht sind. Ich hatte drei Lagen Kaese und zwei Lagen Spinat.
In a bowl, mix together the eggs, milk, bacon, garlic, pepper and salt.
In einer Schuessel die Eier, Milch, Bacon, Knoblauch, Pfeffer und Salz vermischen.
Pour over the spinach and cheese and bake at 365 for 30 - 40 minutes, until a fork comes out clean.
Dies nun ueber den Spinat und Kaese geben und bei 185 fuer 30 - 40 Minuten backen. Mit einer Gabel testen, wenn sie sauber bleibt, ist der pie fertig.
Enjoy with salsa, sour creme, a salad on the side or a cup of coffee in the morning.
Geniesst den pie mit Salsa, saurer Sahne, einem Salat, oder einer Tasse Kaffee zum Fruehstueck.

12 comments:

  1. OH YUMMY!!!!! I will try this too!
    xo

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  2. Oh Anke, this looks delicious:) I will so be trying this! thank you for sharing xxx

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  3. I will ef be trying this thank you so much for posting :]

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  4. wow! that looks delicious *and* healthy - no fatty dough on the bottom, fresh veggies... and i do have lots of fresh eggs...

    i will try this recipe, thanks so much! :)

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  5. Hmm,this looks delicious Anke.I have to try this one day :)

    Have a nice evening - Rita

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  6. I could eat this right now! m.

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  7. Hhmmmm, sieht das lecker aus. Gern wäre ich beim Essen dabei gewesen :-))).
    Lieben Gruß, Petra

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  8. Hai liebe Anke,
    danke für Deinen lieben Kommentar. Es war traumhaft schön am Chiemsee, aber wenn Du dort auch gern warst, dann weisst Du ja Bescheid. Nur leider war es viiiel zu kurz und nun bin ich schon wieder urlaubsreif.
    Ich hoffe, es geht Dir gut und dass Du Zeit hast, den Frühsommer zu geniessen !
    Es grüßt Dich herzelich
    Eve mit Duke

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  9. Looks yummy. By the way...your hydrangea picture is breathtaking!!

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  10. I am definitely going to try this one! Sounds so yummy and easy! Love your hydrangea header too.

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  11. Looks so yummy...and we have spinach in the garden! :-)

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  12. This looks really delicious! It's one of those recipes that could be used for breakfast, lunch or a simple supper. I'm going to make that this week!

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