Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.
- Sir Winston Churchill

Friday, November 26, 2010

Thanksgiving dessert # 2

This has to be one of my all time favorite "fall" desserts - Pumpkin cheesecake. I LOVE LOVE LOVE this cake!
Das ist mein Lieblings "Herbst" Kuchen - Kuerbis Kaesekuchen. Ich LIEBE diesen Kuchen!Crust
1 1/2 cups graham cracker crumbs
1/4 cup sugar
1/3 cup melted butter
Combine and press onto bottom and 1 inch up the side of 9 inch springform pan. Bake in preheated oven at 350 for 6 to 8 minutes. Do not allow to brown, remove and cool.

Cheesecake
3 packages (8oz) softened cream cheese
1 cup sugar
1/4 cup brown sugar
1 3/4 cup pumpkin puree
2 eggs
2/3 cup evaporated milk
2 tbs cornstarch
1 1/4 tsp cinnamon
1/2 tsp nutmeg (I use freshly grated and don't really measure)
Beat cream cheese and sugars until fluffy. Beat in pumpkin, eggs and evaporated milk. Add cornstarch, cinnamon and nutmeg, beat well. Pour into crust and bake at 350 for 55 to 60 minutes or until edge is set and center still moves slightly.

Topping
16 oz container sour cream at room temp
1/4 cup sugar
1 tsp vanilla
Combine and spread over surface of warm cheesecake. Bake at 350 for 8 minutes, cool on wire rack. Chill for several hours or overnight.

Boden
1 1/2 Tassen Graham cracker (im Mixer zu Broeseln verarbeitet)
1/4 Tasse Zucker
1/3 Tasse geschmolzene Butter
Miteinander vermischen und in eine Springform geben. Auf dem Boden und etwas am Rand hoch druecken. Bei 180 fuer ca 6-8 Minuten backen, nicht braun werden lassen. Abkuehlen.

Kaesekuchen
3 Packungen Philadelphia
1 Tasse Zucker
1/4 Tasse brauner Zucker
1 3/4 Tassen Kuerbispueree
2 Eier
2/3 Tassen evaporated milk (Dosenmilch)
2 Essl Speisestaerke
1 1/4 Teel Zimt
1/2 Teel Muskatnuss (Ich reibe meine frisch und messe das nie genau.)
Den Philadelphia mit dem Zucker (beide) cremig ruehren. Nun Kuerbis, Eier und Dosenmilch hinzugeben. Speisestaerke, Zimt und Muskatnuss dazugeben und gut verruehren. Auf den Boden geben und bei 180 fuer 55 bis 60 Minuten backen. Der Rand soll fest sein aber in der Mitte soll es noch ein bissl "wackeln".

Topping
1 grosser Becher saure Sahne (ca 450 g)
1/4 Tasse Zucker
1 Teel Vanille Extract
Miteinander vermischen und auf den warmen Kuchen geben. Bei 180 fuer 8 Minuten backen. Abkuehlen lassen und ueber Nacht im Kuehlschrank ruhen lassen.

4 comments:

  1. Looks great.
    Happy Thanksgiving to you too.
    Great moment.

    This is my moment: http://www.giozi.com/2010/11/this-moment-diversion-en-el-bano.html

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  2. Yum. that looks great.
    I hope you had a great Thanksgiving.

    By the way, I'm having a giveaway on my blog that I think you would like:
    http://www.lifeologia.com/giveaway-announcement/

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  3. Liebe Anke,

    das hört sich ja sooo lecker an und sieht auch lecker aus...
    Ich hoffe, ihr hattet ein wunderschönes Thanksgiving und wünsche Dir und Deiner Familie ein schönes Wochenende,

    viele liebe Grüße aus dem Schnee...ja bei uns ist alles weiß momentan und richtig kalt...

    Marion

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  4. Sounds WONDERFUL, Anke. I may need to try that since I have my own pumpkin canned.

    And I keep meaning to tell you that both my husband and myself LOVE the pickled okra! It turned out that I only was able to can 5 quarts this year. But next summer I will definitely be doing more now that we know how much we like it! Thanks for sharing that recipe.

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