Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.
- Sir Winston Churchill

Friday, September 24, 2010

Jalapenos, again

If you have any jalapenos growing in your garden, you know just how much they'll produce. We only planted 2 plants this year, and still we're harvesting more than we know what to do with. Maybe we'll only plant one next year...
Anyway... I was trying to find some new recipes online to help 'get rid of' some of those jalapenos and couldn't really find what I was looking for. So I took one I found and changed it up some:
I had about 2 pounds of jalapenos and roasted them in the pan. (You could do this outside on the grill and your house wouldn't smell like roasted peppers for days.)
Falls ihr Jalapeno Paprika in eurem Garten habt, wisst ihr wieviele Paprika man davon ernten kann. Wir haben dieses Jahr schon nur 2 Pflanzen gekauft, und trotzdem haben wir mehr Jalapenos als wir brauchen koennen. Vielleicht sollte ich naechstes Jahr nur eine pflanzen...
Egal... Ich habe die Tage im Internet nach neuen Rezepten fuer die Jalapenos gesucht, wurde aber nicht unbedingt fuendig. So habe ich dann also ein Rezept das ich gefunden hatte fuer unsere Zwecke abgeaendert:
Ich habe die Jalapenos in der gusseisernen Pfanne geroestet bis die Haut teilweise schwarz war und Blasen geworfen hat. (Man koennte das auch draussen auf dem Grill machen, dann wuerde euer Haus nicht fuer Tage nach geroesteten Paprikas riechen.)
After roasting the jalapenos, I bagged them in a paper bag to let them sweat and cool off.
Nachdem die Jalapenos geroestet waren, habe ich sie in eine Papiertuete getan, damit sie schwitzen und abkuehlen konnten.
Now the jalapenos need to be seeded (and peeled if you want) and added to the food processor with:
4 cloves garlic (cut into pieces)
1/2 tsp cumin
1 tsp salt
4 tbs olive oil
juice of one lime
Jetzt muessen die Jalepenos halbiert und ausgekratzt werden, man kann sie nun auch schaelen wenn man will. Dann kommen sie in einen Mixer mit:
4 Knoblauchzehen, in Stuecke geschnitten
1/2 Teel gemahlener Kuemmel
1 Teel Salz
4 Essl Oliven Oel
Saft einer Limette
After processing everything, I filled it into an ice cube tray. Now I'll be able to add a little spice to dishes like chili, salsa, dips... It is pretty spicy, but it has a very good taste to it.
Nachdem alles pueriert war, habe ich es in Eiswuerfelformen gefuellt. Jetzt kann ich Sachen wie Chili, Salsa, Dips, ein bissl Schaerfe damit verleihen. Es ist wirklich gut scharf, schmeckt aber lecker.

7 comments:

  1. Freezing it is a great way to enjoy that wonderful spicy taste in chili and tacos all winter long! My hubby loves spicy food.

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  2. Great idea - I love peppers and that includes Jalapenos - Ole!

    I think before I was a German, I must've been Mexican because I'm addicted to Mexican food.

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  3. I did not ever think to do that. Our jalapenos are still producing as our bell peppers. They just want stop!

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  4. Hallo Anke,
    sieht sehr lecker aus. Toll, wie aktiv du bist.
    Liebe Grüße
    Traudl

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  5. You could totally make jalapeno poppers!! mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    http://allrecipes.com//Recipe/best-ever-jalapeno-poppers/Detail.aspx

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  6. Oh yum! When I lived in Texas they did the same thing to the long chilie peppers. That's a very good idea!

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  7. We had jalapenos like crazy this year too. I have dehydrated over 200 of them and given a bunch away. My jalapenos have never done this well before. This looks like a great idea!

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