Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.
- Sir Winston Churchill

Saturday, August 28, 2010

Pickled Jalapeno Peppers

It is unreal how many jalapenos two plants can produce. I have already pickled some "refrigerator jalapenos" (recipe is here) but there is only so much room in the fridge for all those jars. After a little bit of searching I found a recipe that sounded good to me. Now we have not tried them yet, so hopefully we'll like the taste of them.
Es ist unglaublich wieviel Jalapenos zwei Pflanzen produzieren koennen. Ich habe schon einige Glaeser "Kuehlschrank Jalapenos" (Rezept link oben) eingemacht, aber ich habe nur soviel Platz im Kuehlschrank fuer die vielen Glaeser. Nach einiger Sucherei habe ich ein anderes Jalapeno Rezept gefunden das recht gut geklungen hat. Wir haben sie noch nicht probiert, aber wir hoffen, dass sie gut schmecken.1 cup cider vinegar
1/4 cup water
4 tsp liquid honey
2 tsp pickling spice
1/2 tsp pickling salt
2 garlic cloves, halved
1/2 pound jalapeno peppers, seeded and thinly sliced
(I doubled the recipe.)

Combine vinegar, water, honey, pickling spice and salt in saucepan and bring to boil over high heat. Remove from heat and let stand for 10 minutes.
Remove hot jars from canner, place 1/2 clove garlic in each jar. Divide peppers between jars, add 1/2 clove garlic on top.
Return pickling liquid to a boil and pour over peppers to within 1/2 inch of rim. Process 10 minutes for half pint jars.

250 ml Obstessig
50 ml Wasser
4 Teel. fluessiger Honig
2 Teel. Einmachgewuerz
1/2 Teel. Salz
2 Knoblauchzehen
250 g Jalapenos

Essig, Wasser, Honig, Gewuerz und Salz in einem Topf zum Kochen bringen. Dann 10 Minuten abkuehlen lassen.
Die Glaeser aus dem kochenden Wasser (im Einmachtopf) nehmen, eine halbe Knoblauchzehe rein und die Jalapenos gleichmaessig verteilen. Halbe Knoblauchzehe oben drauf.
Die Fluessigkeit nochmals zum Kochen bringen und ueber die Jalapenos giessen. Fuer 10 Minuten im kochenden Wasserbad einmachen.

6 comments:

  1. i have never had a pickled pepper! sounds good though anke:)xx

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  2. Danke für das Rezept und viel Spaß beim Genießen.
    Lieben Gruß an dich von Petra

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  3. Oh sounds good:) And thanks for the kitchen comment on my blog:) I am glad I didnt spend the money on an expensive kitchen!

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  4. I am so getting a jalapeno plant next summer! yey! Thanks for the inspiration :)

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  5. Hallo anke
    maile mir doch mal deine Email Adresse, dann kann ich das mit Dir klären.
    tschüss
    Doris

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  6. Oh I do love pickled jalapenos! That was the one plant that I did not plant this year, but I'll remember your recipe next year!
    Tschuss!
    Ulrike

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