Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.
- Sir Winston Churchill

Friday, August 13, 2010

Bunco tonight...

I love trying new dishes and tonight for Bunco is no exception. Found the recipe for this Tortellini salad in my recipe folder and thought it sounded really good. Of course I had to try it and I really, really like it. Hope everybody else will, too...
Ich probiere total gerne neue Rezepte aus und fuer heute Abend wenn wir Bunco spielen hab ich auch wieder ein neues entdeckt.Das Rezept hatte ich schon vor laengerer Zeit mal gefunden, aber heute habe ich es zum ersten mal gemacht. Ich habe den Salat natuerlich schon probiert und finde ihn lecker, mal sehen ob es heute Abend allen schmeckt.Tortellini salad

400g Tortellini (with cheese filling)
salt
2 tbs olive oil
150 g zucchini
pepper
150 g smoked pork chops
1 red onion (mine was large, so I used half)
1 pickle
parsley
For the dressing:
100ml vegetable or beef broth
1 tbs mustard
4-5 tbs white wine vinegar
salt
pepper
sugar
5 tbs olive oil
Cook tortellini according to package, drain, rinse and mix with 1 tbs olive oil.
Wash zucchini, slice very thinly and cook in 1 tbs olive oil. Salt, pepper and drain.
Cut smoked pork chop into 1/2 inch pieces, cut onion into rings and finely chop pickle. Rip parsley into small pieces.
Combine tortellini, zucchini, pork chops, onion, pickle and parsley.
Mix broth, mustard, vinegar, salt, pepper and sugar (to taste) and then mix in oil. You could do this in a shaker or blender. Pour over salad, let sit for 15 minutes and check to see if it needs more seasoning.

Tortellinisalat
400 g Tortellini mit Kaese Fuellung
Salz
2 El Oliven Oel
150 g Zucchini
Pfeffer
150 gekochtes Kassler
1 rote Zwiebel
1 Essiggurke
1 Bund Petersilie
Fuer das Dressing:
100 ml Fleischbruehe
1 El mittelscharfer Senf
4-5 El Weissweinessig
Salz, Pfeffer
1 Prise Zucker
5 El Oliven Oel
Nudeln nach Packungsangabe kochen, kalt abschrecken und mit 1 EL Oel vermischen.
Zucchini waschen, in duenne Scheiben schneiden und in 1 El Oel anbraten, salzen, pfeffern, aus der Pfanne nehmen und abtropfen lassen.
Das Kassler in (1cm) Wuerfel schneiden. Zwiebel in Ringe schneiden, Gurke fein wuerfeln. Petersilie waschen und die Blaetter in kleine Stuecke schneiden.
Alle Zutaten vermischen.
Bruehe, Senf, Essig, Salz, Pfeffer und Zucker verruehren, Oel einschlagen. Ueber den Salat geben und gut mischen. Nun 15 Minuten durchziehen lassen und abschmecken.

8 comments:

  1. The salad recipe looks delicious. The dressing sounds very different and we are always looking for something new here. Thanks!

    ReplyDelete
  2. Es ist mir ein wirkliches Rätsel liebe Anke.
    Es ist mir ein großes Rätsel, wie Ihr alle so schlank beim könnt ? Du zauberst da so lecker Zeug, dass ich alleine vom Foto her schon alles alleine futtern könnte und dann habta noch das meiste Zeug direkt im Garten wachsen und baut pancakes und Gedöhnse, da müsste man ja meinen, dass Ihr alle kugelrund wärt. Aber nein, stattdessen seid Ihr alle tank und schlank und hübsch.

    Also wenn das die Folge vom Auswandern ist, dann buch ich jetzt schon mal nen Flug...

    Habt ein schönes Wochenende !
    Eve

    ReplyDelete
  3. really different anke! i will have to try this sometime! thanks for sharing! hugs

    ReplyDelete
  4. Mmmmm, that looks yummy. Thanks for sharing the recipe!!! Hope you had fun at bunco!!

    ReplyDelete
  5. This looks so wonderful. I hope everyone loves it as well. Have fun!!!

    ReplyDelete
  6. Hmmmm sounds really different. I have to get out of the same ol same ol, and try something different too!

    ReplyDelete
  7. I never even thought of eating tortellini as a cold dish... hmmm. It sounds a bit strange but if you say it's good... I'll eat it when you adopt me :-D teehee!

    ReplyDelete
  8. Danke, liebe Anke für das tolle Rezept. Ist schon abgespeichert.
    Hab einen schönen Sonntag und sei ganz lieb gegrüßt, Petra

    ReplyDelete