Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.
- Sir Winston Churchill

Friday, July 30, 2010

Picklemania

Our cucumber plants have been producing like crazy this year. We have so many, we can't eat them fast enough actually...
This is what we harvested over 4 days! Some are 'normal' cucumbers and some are pickling cucumbers - those seeds were sent to me from Germany.
Wir ersticken mittlerweile fast in Gurken! Unsere Pflanzen haben uns soviele Gurken beschert, dass wir bald nicht mehr wissen wohin damit.
Soviele haben wir ueber 4 Tage verteilt geernted! Manches sind 'normale' Gurken, und manches sind Einmachgurken. Die Samen dafuer habe ich aus Dtld geschickt bekommen.Since I'm feeling a lot better, I decided to can most of them. (I did it over two days, that way I'm not overdoing anything.) These were canned using the same recipe I already posted. We'll have lots of pickles to eat this year!
Nachdem ich mittlerweile wieder ziemlich fit bin, habe ich beschlossen die Gurken einzumachen. (Ich weiss, ich soll mich nicht uebernehmen, habe das Einmachen auf zwei Tage verteilt.) Diese Gurken habe ich nach dem Rezept meiner Schwiegermutter eingemacht, Rezept hatte ich schon mal geposted. Diesen Winter werden wir wohl genug Gurken auf Lager haben. ;-)
The recipe for these is out of one of my German canning books, they are called "spicy polish pickles". Never tried them before, but the recipe did sound very good to me.
Das Rezept fuer diese Gurken stammt aus einem deutschen Einmachbuch (Einmachen) und heisst "Scharfe polnische Gurken". Hatte es bisher noch nicht probiert, hat aber meiner Meinung nach gut geklungen.
Spicy polish pickles
1.5 kg cucumbers
500 g onions
hot peppers, one per jar
bay leaf, one per jar
2 tbs pepper corns
3 tbs mustard seed
3/4 liter white wine vinegar
4 tbs salt
250 g sugar
Wash and slice the cucumbers, I used a mandoline for this. Don't peel and don't slice to thin. Peel onion and slice as well (mandoline, again).
Sterilize jars and divide cucumbers, onion, peppers, bay leaf, pepper corns and mustard seed evenly.
Bring vinegar, one liter water, salt and sugar to a boil - until sugar is dissolved. Pour brine over pickles and can for 30 minutes at 75 degrees. I did not have a thermometer, so I just did it in simmering water.

Scharfe polnische Gurken
1.5 kg Salatgurken
500 g Zwiebeln
Chilischoten, eine pro Glas
Lorbeerblaetter, eines pro Glas
2 Essl Pfefferkoerner
3 essl Senfkoerner
3/4 l Weissweinessig
4 Essl Salz
250 g Zucker
Die Gruken waschen und in Scheiben schneiden. (Nicht zu duenn!) Die Zwiebeln ebenfalls in Scheiben schneiden. Nun die Gurken, Zwiebeln, Chilischoten, Lorbeerblaetter, Pfeffer und Senfkoerner auf die Glaeser verteilen.
Weissweinessig, einen Liter Wasser, Salz und Zucker zusammenkochen bis sich der Zucker aufgeloest hat, den Sud ueber die Gurken giessen.
Bei 75 Grad fuer 30 minuten einkochen.

2 comments:

  1. As we use to say when I was little, lecker, lecker!!! Oh how I loved my Oma's pickles; they were the best! I have noticed even though my garden did diddly squat this year; I did get quite a few cucumbers. Glad that you are up and around more Anke, and I hope that you continue on a fast mend!!
    Take Care,
    Ulrike

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