Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.
- Sir Winston Churchill

Saturday, February 20, 2010

Hannah in the kitchen

Two years ago Hannah got Paula Deen's "my first cookbook" for Christmas. She's made lots of things from the book since then, but these porcupine balls are her favorite. Can you see, she wrote "yummy" next to the title?
Vor zwei Jahren hat Hannah ein Kochbuch fuer Kinder zu Weihnachten bekommen. Seitdem hat sie sehr viele Rezepte daraus gemacht, aber diese "Stachelschweinbaelle"sind ihr am allerliebsten. Sie hat sogar "yummy" (lecker) neben den Titel geschrieben.Here is Hannah mixing the ground beef with the other ingredients. Does it show how much she enjoys this part of the recipe?
Hier mischt Hannah das Hackfleisch mit den restlichen Zutaten. Wie ihr seht, "liebt" sie diesen Teil...
Stirring the rice, beef broth and tomatoes that go into the bottom of the dish. The recipe calls for one can of diced tomatoes, but since Hannah and Nadia don't like cooked tomatoes, we puree them. Don't ask why, it makes a difference to them...
Hannah mischt den Reis, die Fleischbruehe und Tomaten die zuerst in die Auflaufform muessen. Normalerweise kommt eine Dose kleingeschnittene Tomaten rein, da meine Damen keine gekochten Tomaten moegen, puerieren wir sie. Weiss auch nicht warum, aber dann wird es gegessen...
The finished porcupine balls with a cucumber salad.
Die fertigen "Stachelschweinbaelle' und dazu ein Gurkensalat.
We did change a few small things in the recipe. Instead of seasoned salt we used regular salt and added more Italian seasoning as well as some pepper. We also added more rice to the bottom of the dish, about 1/4 cup more.
Wir haben ein paar Kleinigkeiten vom Rezept abgeaendert. Anstatt Gewuerzsalz haben wir normales Salz genommen, dafuer aber mehr italienisches Gewuerz sowie Pfeffer dazu gegeben.
Ausserdem geben wir ca 1/4 Tasse mehr Reis in die Auflaufform.

4 comments:

  1. Porcupine balls look yummy...and so does the cucumber salad. Is the cucumber salad a recipe you do often?

    The Paula Deen "My First Cookbook" is a fun book!

    Love to see your girls in the kitchen!

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  2. They look yummy! She did a great job!

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  3. Hmmm, lecker Rezept. Wir kochen auch noch gern nach Kinderkochbüchern, obwohl die Kinder schon groß sind. Schmeckt meistens sehr lecker.
    Lieben Gruß, Petra

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  4. Diann, we make our own salad dressing (the same way my Mom showed me) and it's pretty much the same for all of our salads. I could post the recipe if you'd like...

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