Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.
- Sir Winston Churchill

Wednesday, January 13, 2010

Fast food

Not the kind you're thinking about though. Fast food at our house is homemade pizza. Before I leave for work, I put all the dough ingredients into the bread maker. Once I get home, I turn the machine on and make the dough. The rest is done very quickly and we enjoy making it together.
Here is Nadia with the dough after the second rising.
Jedoch nicht das typische fast food, sondern selbstgemachte Pizza. Bevor ich in der Frueh auf die Arbeit gehe, kommen alle Zutaten fuer den Teig in die Brotbackmaschine. Der Teig wird dann gemacht wenn ich von der Arbeit nach Hause komme, und den Rest machen wir dann meistens gemeinsam wenn es Zeit zum Abendessen ist. Es geht schnell und es macht uns immer Spass miteinander in der Kueche zu werkeln.
Hier ist Nadia mit dem Teig nachdem er ein zweites Mal aufgegangen ist.This time she beat Hannah to the punch and spread the dough on the cookie sheet.
Dieses Mal war Nadia schneller in der Kueche und deshalb verteilt sie den Teig auf dem Backblech.
Hannah joined us after a while and spread the (homemade) pizza sauce while Nadia grated the cheese.
Hannah kam nach einer Weile dazu und hier verteilt sie die (selbstgemachte) Pizza Sosse waehrend Nadia den Kaese reibt.
Greg and I really like a lot of different things on our pizza, while Hannah and Nadia are strictly pepperoni and cheese. They did add some spinach to my part of the pizza...
Greg und ich moegen viele verschiedene Sachen auf unserer Pizza, die Damen jedoch nur Pepperoni (eine Art Salami) und Kaese. Sie haben auf meinem Viertel jedoch grosszuegigerweise Spinat verteilt...
OK, the cheese got a little too dark this time. I got sidetracked and didn't hear the timer go off... The pizza was still really good and there is nothing left.
Dieses Mal wurde der Kaese leider etwas zu dunkel, ich war abgelenkt und habe nicht auf die Zeit aufgepasst. Die Pizza hat aber trotzdem allen geschmeckt und es ist nichts uebrig geblieben.
Pizza dough

1 1/4 cups water
2 1/2 cups bread flour
1/2 cup whole wheat flour
1 tsp salt
1 1/2 tsp yeast
Put all ingredients in your bread maker and turn on the dough setting. After the first kneading cycle, press stop. Let dough rise in machine for 60 minutes. Do check and make sure it doesn't overrise and touch the lid. (Has never happened to me.) To punch down the dough, press start and let knead for 60 seconds.
You can now let it rest for 5 minutes and make the pizza,
or (I do this a lot)
put the dough into a oiled bowl and let rest until ready to use.
Add the pizza sauce and toppings of your choice and bake in a preheated oven at 425 about 20 minutes.

7 comments:

  1. Yummy! We make a lot of homemade pizza around here too. At least once a week. Sometimes twice. This week we are going to try making BBQ chicken pizza because chicken is on sale this week. I have been using Pioneer Woman's pizza crust recipe and I love it! Oh, and no, the cheese is just right...I like my cheese on the dark side! :)Your girls are so sweet helping out!

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  2. Just wanted to stop by and say how much I enjoy your blog! Homemade pizza is THE best. I have a multigrain dough recipe I use and make my own pizza sauce in the summer when tomatoes are in abundance.

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  3. Lecker sieht sie aus Eure Pizza.
    Wir machen uns auch des öfteren eine Pizza selber.Dazu Rotwein(wir erw,) und grosser Fernseh (beamer).annkathrin und Julia machen das auch total gern.
    L.G Sylvia

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  4. Girl, you are such a great homemaker. Love the pizza!

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  5. I wanted to drop by (for the second time today) to thank you for taking the time to visit my blog. Your note was an encouragement to me.

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  6. Pizza mögen wir auch alle sehr gern. Meist wird sie jedoch bestellt. Schäm!!
    Lecker sieht eure Pizza aus, ich kann mir sehr gut vorstellen, dass nichts davon übrig blieb.
    Lieben Gruß, Petra

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  7. What yummy looking pizza, and I like my cheese brown that way too!!!

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