Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.
- Sir Winston Churchill

Saturday, October 31, 2009

Happy Halloween everybody!!!

As I sit here and write this it is still raining. It has been raining all night and is supposed to keep raining all day. If we're lucky it's supposed to stop by late afternoon, so the girls might be able to go trick or treating. We won't be able to set out all of our decorations, though. Guess we'll have to wait and see...
These pictures were taken the other day. Nadia actually came and got me to tell me about the beautiful sky.
Bei uns regnet es seit gestern Nacht ununterbrochen. Es soll heute auch noch den ganzen Tag weiterregnen, und wenn das wirklich so ist, faellt Halloween buchstaeblich in's Wasser. Wenn wir Glueck haben, soll es gegen spaet Nachmittag aufhoeren und Hannah und Nadia koennen dann wenigstens noch trick or treating gehen. Mit dekorieren wird es dann aber nichts mehr. Muessen wohl abwarten...
Die zwei Bilder habe ich die Tage gemacht. Nadia kam gerannt und hat gemeint der Himmel saehe so schoen aus und ob ich das nicht fotografieren wollte.
Yesterday we made sugar cookies. Actually we only made the dough, we'll cut them out today. It was late afternoon by the time we made the dough, and nobody was in the mood to cut them out at 7:00 at night.
Hannah and Nadia are getting pretty good at baking, I only have to supervise and make sure they read the recipe before they start dumping ingredients.
Hannah measuring the salt,
Gestern haben wir Zuckerplaetzchen gemacht. D.h. eigentlich haben wir nur den Teig gemacht, ausgestochen werden sie heute. Wir haben mit dem Teig spaet angefangen und nachdem er mindestens zwei Stunden ruhen muss, wollte keiner mehr um 19:00 Uhr mit dem Ausstechen anfangen. Hannah und Nadia backen total gerne und werden auch immer besser. Ich muss eigenlich nur noch dabei stehen und auf Nummer sicher gehen, dass sie das Rezept auch gut durchlesen.
Hier misst Hannah das Salz,
Nadia measuring the (homemade) vanilla extract.
Nadia misst den Vanille Extract.
Nadia calls herself the "tiny chef" because she needs to get the step stool every time...
Nadia nennt sich selbst den "Mini Koch" da sie immer die Trittleiter braucht um alles richtig zu sehen.
Hannah's monkey socks are finally finished. Now on to the next project...
Hannah's Socken sind endlich fertig geworden. Ran an's naechste Projekt...
Sugar cookies
4 sticks unsalted butter at room temp
3 cups sugar
2 lg eggs
1 tsp vanilla
1 1/2 tsp salt
5 cups flour
In the bowl of an electric mixer beat butter and sugar on medium-high until light and fluffy, about 5 minutes. Add eggs, vanilla and salt, mix until combined. With mixer on low speed, add flour in two batches, mixing until just incorporated.
Turn dough onto a clean work surface, divide in half and pat into flattened rounds. Refrigerate at least two hours or up to one week.
Preheat oven to 350 with racks in upper and lower thirds. Line baking sheets with parchment paper (I use silpat mats). On lightly floured work surface roll dough to about 1/4 inch thickness. Cut out shapes, place on baking sheets and refrigerate until firm, about 15 minutes. Bake for about 15 minutes, cookies should be firm to the touch. Rotate baking sheets halfway through baking time.
Cool cookies on wire rack, then decorate with icing if using.

2 comments:

  1. Schön, dass deine Mädchen so viel Spaß am Backen haben. Ich hoffe, ihr hattet heute viel Spaß beim Ausstechen und Abbacken.
    Lieben Gruß und ein schönes Wochenende, Petra

    ReplyDelete
  2. it is so wonderful how much you have taught your girls anke:) so cute!

    ReplyDelete